Årets hingstekåring er afviklet d. 18.3 på Billund Sportsrideklub. I år var det samlet på én dag efter ønske fra medlemmer der tidligere har udstillet. Igen i år afholdt vi kåringen sammen med Palomino, et samarbejde som vi er glade for, og som fungere rigtig godt. Det giver mening at 2 mindre forbund deler udgiften til sted og konsulenter, samtidig får hingstene lidt pause, mens det andet forbunds hingste er på.

Der var i år tilmeldt 3 oldenborghingste, alle fra den renavlede afdeling.
Først hingst var den 4 åreige Esparik (Espresso / Lombard) fra Niels Holger Fisker. Esparik er importeret fra Tyskland, efter tidligere at være kåret i SW, hvor han også har aflagt brugsprøve. Han mødte således til mulig færdigkåring. Han blev vist for vogn, hvilket er en mulighed på lige fod med ridning,
Esparik måler 162 i stang, 170 i bånd, 21,5 i pibe.
Resultatet var 8888 67 788 8p + ærespræmie fra DOA og endelig kåring.

Det blev også til endelig kåring for den 5 årige Zenvo Nyholm (Renti's Zeus / Compact) fra Marianne Andersen. Zenvo aflagde materialeprøve i 2022, efter at have haft forlænget sin avlsgodkendelse grundet en skade, der ligeledes gjorde at han ikke var klar til ordinær kåring i starten af 2022. Zenvo blev fremvist under rytter.
Zenvo måler 169 i stang, 182 i bånd og 23,0 i pibe.
Resultatet var 8888 66 887 8 + ærespræmie fra DOA og endelig kåring.

I samme hold så vi 5 årige Vallention af Ålborgdal (Valesco / Compact) fra Bonnie Minerth. En hingst med et kønt udtryk og en god skulder, men med kommentere på lænden og travbevægelsen. Hingsten var på dagen knap fyldt ud i rammen, hvilket også afspejlede sig i de point han fik.
Vallentino måler 166 i stang, 175 i bånd og 21,0 i pibe.
Resultatet var 7786 67 767 7 - ej godkendt.

Tak til udstillerne, tillykke til de 2 færdigkårede hingste. Tak til dommerne og til Billund Sportsrideklub for nogle gode rammer til afviklingen. Også en tak til de 3 hingsteholdere der kom og lavede opvisning med deres hingste. Fra Jens Hansen, viste Rosengårdens Vilano OLH 866 flot for vogn. Derefter fra familien Kjeldstrøm med deres hingste  Fabian af Toftlundgård OLH 848 og Fago af Toftlundgård OLH 863, som blev vist sammen. Den sidste var fra Christian Jepsen med Højrups Oreo OLH 868, som viste hvor han er nået til i sin uddannelse. Vi vil gerne fra bestyrelsen sige mange tak for jeres flotte opvisninger, som bidrog til et alsidigt program for dagen.