Kære medlemmer af DOA.

Hotellet har udvist stor fleksibilitet, og givet os et lokale, hvor vi kan være flere. Derfor lukkes op for tilmelding til medlemsmøde, dog uden mulighed for buffet. Tilmelding senest søndag kl. 14.00

 

Corona har for alvor sluppet sit tag i Danmark, og vi kan i dette forår (forhåbentlig) være helt sikre på at der ikke kommer forsamlingsforbud, ligesom der ikke længere er anbefalinger om afstand. Det betyder, at vi igen har planlagt medlemsmøde, og denne gang med avlsfaglige emner.

Medlemsmødes afholdes på Hotel Medio Kolding Landevej 6, 7000 Fredericia, d. 1. april 2023. Vi forventer at medlemsmødet starter kl. 13.30, men ret til ændring forbeholdes. Der er mulighed for buffet til 200 kr. inden medlemsmødet starter. DOA er vært ved kaffe / kage om eftermiddagen. Det betyder også at har du mere lyst / mulighed for at deltage uden spisning, så går du ikke glip af noget af mødet.

Vi har indgået aftale med konsulent Jørgen Finderup og dyrlæge Hans Schougaard. Jørgen vil holde et indlæg om 'Stambogsføring og bedømmelse' og Hans laver oplæg om 'Arvelige sygdomme'. Herefter er der dialog og de 2 vil facilitere debatten.

Fra bestyrelsens side vil vi gerne hører fra medlemmerne, hvis der er ønsker til emner der skal debatteres. Har du et emne, så send det til os på mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. senest d. 22.3, sammen med lidt tekst om emnet. Fra bestyrelsen har vi forslag om følgende emner til debat. 

- Begrænset kåring til en konkret årrække. Herefter krav om vurdering af hingstens nedarvningsevner for at kunne opretholde kåringen. Dette med formålet, at en hingst ikke er kåret “for livstid” udelukkende på grundlag af en vurdering af dens eksteriørbedømmelse. 
 
- Nyt bedømmelsessystem - lineær bedømmelse. Pt bruges lineær bedømmelse af Dansk Varmblod og Jydeavlen. Kunne det være et brugbart system også for DOA med de muligheder dette giver for en højere detaljeringsgrad i bedømmelsen samt på sigt de statistiske muligheder?
 
- Hvornår skal OLH nummer tildeles. Bør man vente med at tildele OLH nummer til hingsten har aflagt materialprøve og er endelig færdigkåret? 
 
Ovenstående er eksempler på emner der kunne være til debat... ikke vedtagelse eller afstemning, men debat.
 
Vi håber at der er lige så mange medlemmer der har lyst til at komme og debattere live, som vi ser en tendens til på sociale medier.
 
Det er nødvendigt med tilmelding af hensyn til forplejning / bestilling af buffet. Sidste tilmelding d. 19.3-23 til Wenche på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.