Lørdag d. 14. november blev afslutningen af materialeprøven afviklet. Den er i år afviklet på Billund Sportsrideklub ved Allan Blomgren, et samarbejde vi er meget tilfredse med. Hingstene var alle (inkl. De 3 FHF) velfodrede og meget veloplagte. Udviklingen har været synlig på de 30 dage, hingstene har været hos Allan og ’hans piger’.

Der blev indsynet 3 oldenborghingste til prøven. Den 3-årig renavlede Højrups Oreo OLH 868 (Mosevangens Vilero OLH 847 / Canton Anholm OLH 807) Avlet og ejet af Else og Christian Jepsen, Højrup. Den 3-årige hingst bestod med 744 p (minimumskravet er 650 p)

5-årige renavlede Peterlunds Black Aslan KROLH 865 (Lami Søndervang EROLH 708 / Pele Lillle Evagård OLH 679) – Avlet af Susanne Aagaard Nielsen, ejet af Henrik Worm, Tinnet Hingsten havde fået sin adgang til materialeprøven udskudt, og havde sin avlsgodkendelse i 2019, men ikke i 20. Hingsten opnåede 703 p, og havde særligt udfordringer med at finde rytmen i springningen. Med den opnåede pointsum, bestod Aslan ikke prøven.

Den 5-årige Alonso Fjellerup OLH 869 (Atlético Af Egense OLH 830 / Thor OLH 659) Avlet af Erling Aabenhuus, ejet af Marie Louise og Bodil Johanne Solgaard Nielsen, Give Alonso var den eneste forædlede hingst til materialeprøven. Han bestod med 729 p. (Minimumskravet er 715)

Den detaljerede beskrivelse kommer på hjemmesiden under fanen resultater snarest.  

Bestyrelsen i Dansk Oldenborg Avl takker Allan og hans team for en velafviklet prøve. Vi er meget tilfreds med samarbejdet omkring prøven.