I strålende sensommervejr kunne Dansk Oldenborg Avl byde velkommen til dette års Eliteskue på Grindsted Ridecenter d. 25. August.

Igen i år var der samlet både heste til eliteskue, og til DM og championatsfinaler i hhv. 4, 5 og 6 års. Det er dejligt at der er så stærke frivillige kræfter, der sørger for at det kan afvikles. Ligeledes er det en fornøjelse at se, udstillere og ryttere gøre heste klar, så de på denne dag, strålede om kap med solen.

Fjorten deltagere havde taget imod indbydelsen til at kunne deltage i eliteskuet. Dagen startede dog med en sygebedømmelse af et føl. Det var Jorundal’s Enzo, der endte med et 8 tal i helhed. Efter denne bedømmelse, startede ridningen, hvor der blev lagt ud med 4 års hoppen Mosevangs Online, der grundet en fejl i den indledende rundes bedømmelse, blev bedømt til "indledende runde" her ved starten af finalerne i ridning.

Finalestævnet blev indledt med DM klassen, hvor otte deltagere kæmpede om titlen. De var udtaget på de tre regionale stævnepladser, og her var det Charlotte Skovlund Jensen på Frantiska af Hvarre der løb med DM titlen, meget tæt fulgt af Christina Ebbesen på Black Liva Lámour. I det hele taget var det et meget tæt løb mellem de otte deltagere, hvor det endelige resultat findes ved at benytte en gangefaktor, så der tages højde for de forskellige sværhedsgrader.

I championaterne var der en placering til Anne-Dorthe Buck på Sylvester Alstrup i 6 års, Caroline Hansen på Halkæjrs Valentin i 5 års og Melissa Lind Bachmann på Focus af Overby i 4 års. En stor tak til de sponsorer der sørgede for at der var flotte præmier til alle.

Efter frokost kom vi til bedømmelsen af samlingen fra Dorthe og Søren Solgaard Nielsen, Gadbjerg. Det var en samling efter Madeline Søndervang OL9275. Det var en flot og ensartet samling af fem afkom, heraf en på fraværsdispensation. Samling blev fremvist og bedømt på bedste måde. Den blev tildelt en flot og velfortjent guldmedalje, samt ærespræmie.

Til eliteskue delen blev der lagt ud med føllene. Her var der to forædlede hoppeføl repræsenteret. Med Jokkesminde´s Fila (Dragonens Faruq / Urprinz) kunne Mette Johansen sikre sig titlen som årets forædlede føl samt bronzemedalje og ærespræmie. Her kom Peterslund Black Lacoste (Union Jack / Strategi Alstrup) på andenpladsen også med bronzemedalje.

Ved forædlede hingsteføl var det Jokkesminde Freddie (Dragonens Faruq / Buster Kærgård) der var alene om at repræsentere dette hold. En urenhed i traven havde betydning for bevægelseskarakteren).

I klassen for 2 års forædlede hopper var der fremstillet fire stk.

Her gik Senna af Østensgaard (Sonny Boy Højbogård / Baccarat) fra Maja og Camilla Holmgaard Christensen på fløjen, og fik dermed titlen som "Årets forædlede 2 års hoppe" med bronzemedalje og ærespræmie. Nr. 2 i holdet blev Halkjæres Urja (Urfurst af Hvarre / Uffe Korshøjgård) ligeledes med bronzemedalje. Herefter fulgte Egelunds Norma Jean (Friedrich af Hvarre / Vivaldi) fra Jørgen K. Andersen og Engbo's Tallulah (Halkjærs Saturn / Sanddallunds Triumf) fra Susanne Mathiassen, begge hopper ligeledes tilkendt 23 p.

4 års forædlede hopper var repræsenteret af tre stk. Fælles for dem alle er at de er med fuldblods morfar.

Her var det Valenzia Søndervang (LAMI SØNDERVANG / RACING ACE) fra stutteri Søndervang der fik fløjpladsen, efterfulgt af Peterslunds Black Asli (LAMI SØNDERVANG / TEMPLE WIND) og Moniqui Tisted (PALLEX AF ULSTRUP / PAINTERS ROW) fra Joan Brun. alle tilkendt Bronze medalje
Ved de 3 års renstammede hopper var mødt to stk.

Her fik Else og Chr Jepsen fløjen med Lexington datteren Højrups Nepsen (mf: CANTON ANHOLM) og kunne dermed løbe af med titlen som årets renstammede hoppe. Tilkendt bronzemedalje og ærespræmie. Nogen vil måske huske at denne hoppe fra sidste års eliteskue, hvor hun løb med titlen "Årets renavlede 2 års hoppe".

På andenpladsen kom Edelstern datteren Mosevangs Ofelia (mf: VERITAS) fra Arne Fey.

To hopper havde sat hinanden stævne i holdet for 3 års forædlede hopper. Også i dette hold blev placeringen fra den regionale kåringsplads slået fast. På fløjen og kom Soldals Cecilia eft. Galant Hornbæk fra Karina Månsson, og kan nu føje titlen som "Års forædlede hoppe" på cv'et. På andenpladsen gik Risbjergsgaards Princess fra Familien Grimbühler. Begge hopper tilkendt sølvmedalje og ærespræmie.

Årets forædlede 3 års hoppe fra Karina Månsson, flot fremvist af Emma Månsson

Tak til alle der var med til at gøre dagen festlig. En stor tak til alle hjælpere, dommere, udstillere og publikum